Openingstijden
  • Werkdagen

    10 AM - 6 PM

  • Zaterdag

    10 AM - 5 PM

  • Zondag

    Gesloten

Lasertherapie kalknagels

Een kalknagel/schimmelnagel is een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie. Het wordt ook wel kalknagel genoemd. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en bros en zijn in sommige gevallen hinderlijk bij dagelijkse activiteiten.

De infectie kan ontstaan door: een schimmelinfectie aan de voeten (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna); een warm en vochtig klimaat; een beschadiging van de nagel; een slechte doorbloeding van de voeten. Het is een veelvoorkomende aandoening. Meestal betreft het de teennagels, vooral van de grote tenen. Maar ook de vingernagels kunnen worden aangetast.

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling met de ND: YAG-laser. Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling bij meer dan 50% van de patiënten een verbetering geeft. Als nagels slecht groeien zijn de resultaten minder goed. (Bij onder andere oudere mensen, mensen met vaatlijden en/of diabetes).

 

De laserbehandeling

De schimmelnagels worden vier keer behandeld met tussenpozen van één à twee maanden. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte kan voelbaar zijn als pijn, de pijn is meestal van korte duur.

Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar.

Instructies voor de behandeling

Eerst heeft u een intakegesprek met de huidtherapeut. U krijgt uitleg over de laserbehandeling en instructies over de maatregelen die u moet nemen voor en na elke behandeling. Deze maatregelen zijn nodig om het beste resultaat te bereiken.
Bij de volgende afspraak start de behandeling. Wij vragen u om voorafgaand aan deze eerste behandeling uw schimmelnagels zo kort mogelijk af te knippen en deze zo glad en dun mogelijk te vijlen. Soms adviseren wij u hiervoor naar een pedicure te gaan. Tijdens de behandelperiode raden wij u af nagellak te gebruiken.

 

Vergoeding

De laserbehandeling van schimmelnagels wordt niet vergoed.