Openingstijden
 • Werkdagen

  10 AM - 6 PM

 • Zaterdag

  10 AM - 5 PM

 • Zondag

  Gesloten

Acnetherapie

Acnetherapie bestaat uit meerdere onderdelen en behandelingen, die meestal gecombineerd uitgevoerd worden. Juist deze combinaties zorgen voor zichtbare verbetering op zowel korte als langere termijn.

 • Manuele reiniging van de huid
 • Dieptereiniging van de huid
 • Medische peelings
 • Littekentherapie
 • Adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid en eventuele littekens

De behandeling

Elke acne huid is anders en door de huidtherapeute wordt een behandelplan op maat samengesteld.

De eerste paar behandelingen zullen bestaan uit een oppervlakkige dieptereiniging. Dit bestaat uit het reinigen van de huid, verwijderen van mee-eters, talgophopingen, gerstekorrels en puistjes. Onderhuidse mee-eters, cysten en ontstekingen kunnen eventueel aangeprikt worden met een steriel naaldje om deze te verwijderen en ledigen. Eventueel kan er een peeling of verzorgend masker aangebracht worden. De behandeling wordt afgesloten met een huidverbeterende/verzorgende dagcrème en zonnebrandcrème.

De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. De huid is na de behandeling vaak wat rood van kleur, de roodheid is veelal na een dag weer verdwenen.

Eventueel kan er een peeling toegepast worden. Door middel van Mesopeel van Mesoestetic kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de ‘gezonde huid’ weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen. De peeling bevat bepaalde zuren die een speciale werking hebben in de huid, zoals salicylzuur, melkzuur, en amandelzuur. Mesoestetic staat er om bekend zuren te gebruiken die wel heel effectief zijn, maar niet irriteren of vervelende roodheid, korstjes en schilfering geven na de behandeling.

Wij adviseren om een kuur te ondergaan van 3 tot 6 behandelingen, elke drie weken. Dit geeft het mooiste resultaat. Daarna kan je de resultaten onderhouden door af en toe een peeling te ondergaan.

Vergoedingen

Voor de behandelingen van acne en acnelittekens heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekering. Wanneer er een dieptereiniging of een peeling wordt uitgevoerd bij (rest)acne of acne-littekens, kunt u bij een aanvullende polis in aanmerking komen voor vergoeding bij de zorgverzekeraar. Informeer bij jouw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding je hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden.