Openingstijden
 • Werkdagen

  10 AM - 6 PM

 • Zaterdag

  10 AM - 5 PM

 • Zondag

  Gesloten

Cosmelan

Cosmelan wordt wereldwijd gebruikt door huidtherapeuten en dermatologen en wordt gezien als de gouden standaard bij de behandeling van pigment. Een effectieve peeling speciaal ontwikkeld tegen storende pigmentaties. Cosmelan kan toegepast worden bij:

 • Zwangerschapsmasker (melasma)
 • Ouderdomsvlekken (lentignes solaris)
 • Pigment dat ontstaan is na trauma (post inflammatoire hyperpigmentatie)
 • Pigmentatie ontstaan na medicatie gebruik
 • Zonbeschadiging

Waarom Cosmelan?

Cosmelan is een van de krachtigste behandelingen tegen pigmentatie op dit moment. Op basis van de indicatie en de aard van het pigment kan er gekozen worden voor de Cosmelan. De Cosmelan bevat het werkstof Amelan. Deze zorgt ervoor dat niet alleen het oppervlakkige pigment eraf schilfert, maar ook dat het dieper gelegen pigment ingekapseld wordt en bovendien de productie van melanine tegen gaat. Hierdoor wordt de komst van nieuw pigment onderdrukt. Cosmelan is geschikt voor alle huidtypes.

De behandeling

Voordat met de behandeling kan worden begonnen, is een intakegesprek nodig voor een diagnose van het pigmentatieprobleem. U krijgt advies over hoe u de behandeling in zijn werk gaat, wat u kunt verwachten en hoe u de thuis producten moet gebruiken.

Via de volgende stappen laten wij zien hoe de Cosmelan behandeling verloopt:

 1. U bereid de huid 14 dagen voor met de brightening peel booster van Mesoestetic. Dit wordt iedere avond aangebracht op een schone huid, hiermee gaat u slapen.
 2. 48 uur voor de cosmelan 1 masker wordt er een chemische peeling aangebracht door de huidtherapeut.
 3. U komt naar de praktijk voor het cosmelan 1 masker.
 4. Na 10 tot 12 uur verwijdert u thuis zelf het masker door met een lauw washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen. Dit is een normale reactie.
 5. Gedurende 2 dagen gebruikt u een voedende vochtinbrengende crème (Melan Recovery).
 6. Na 2 dagen kunt u beginnen met de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. (Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker).
 7. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht. Vervolgens brengt u over cosmelan 2, de Melan Recovery en zonnebrand crème aan.
 8. Na twee weken komt u op controle, indien nodig wordt de cosmelan 1 opnieuw aangebracht.
 9. De 1 e maand brengt u de crème drie keer per dag op. De 2 e maand twee keer dag vanaf de 3 e /4 e maand een keer per dag. Het is aan te raden om de cosmelan 2 crème te blijven gebruiken om de pigment te laten onderdrukken.

Vervolgproces na de behandeling

Eerste en tweede dag:

De huid kan tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en zwelling ontstaan. Als de huid gevoelig is, kan de patiënt last hebben van jeuk.
Andere bijwerkingen:

 • Licht branderig gevoel en trekken van de huid: dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de
  meegeleverde Melan Recovery.
 • Rood worden van de huid: het rood worden na de cosmelan behandeling is te vergelijken met het een hele dag zonder bescherming blootstellen van de huid aan de zon in de sneeuw.
 • Schilferen: schilferen kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. In dit geval is het raadzaam de Melan Recovery crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is. Het is belangrijk om niet aan
  de schilfers te trekken.

Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren; de beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. De pigmentatie vlekken zijn aanzienlijk verminderd/verdwenen, de huid doet zijn verjongende werk en herstelt de zachtheid en glans.

Veelgestelde vragen

Wat zit er in het cosmelan productpakket voor thuis?

• Hydramilk cleanser

• Hydratonic

• Brightening Peel Booster

• Cosmelan 2 : depigmentation cream

• Melan Recovery : verzachtende en kalmerende crème

• Melan 130 Pigment Control : gekleurde dagverzorging met een hoge UVA-UVB bescherming

Hoe snel zie ik resultaat?

Met de Cosmelan behandeling ziet u al na 1 behandeling resultaat! Afhankelijk van de ernst en oorzaak van de pigmentvlekken bepaald hoe snel het resultaat zichtbaar zal zijn. Of uw pigment compleet zal verdwijnen of in grote mate zal verlichten is afhankelijk van de aard van het pigment. Na een maand is het uiteindelijke resultaat van de behandeling zichtbaar.

Om te voorkomen dat de vlekken terugkomen, is het belangrijk de behandeling thuis voort te zetten, bijvoorbeeld een tot twee keer per week met cosmelan 2, vooral na het zonnebaden. Het is raadzaam cosmelan 2 tot een jaar na de behandeling thuis te blijven gebruiken.

Behandelprijs

€ 795,00 voor het totale pakket (pigmentbehandeling + voorbereiding + thuisproducten + controle)

 

Vergoedingen

De Cosmelan behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het pakket voor camouflagetherapie. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.